• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: поранений військовий, нова техніка та проблеми зі зв'язком

Ситуація на фронті: поранений військовий, нова техніка та проблеми зі зв'язком

Розповідаємо про головні події в ООС

Росія розмістила на Донбасі ще 134 одиниці військової техніки

Росія розмістила ще 134 одиниці військової техніки на тимчасово окупованій території України. Це є порушенням Мінських домовленостей.

Серед техніки — буксирувані гаубиці, реактивні системи залпового вогню, самохідні гаубиці, танки, зенітні ракетні комплекси, буксова на протитанкова гармата, бронетехніка.

У ОРДЛО відбувається загальна мобілізація

Ватажки так званих ЛНР/ДНР оголосили загальну мобілізацію населення на окупованій території України для комплектування 1-го та 2-го корпусів збройних сил Росії.

Чоловікам надходять розсилки SMS-повідомлень із закликом вступати до збройних формувань, підконтрольних Росії. Мобілізовують чоловіків від 18 до 55 років

Нагадаємо, вчора зранку голова самопроголошеної “ДНР” Денис Пушилін оголосив про загальну мобілізацію і закликав бойовиків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати.

Росія використала ракетні комплекси під час навчань у Криму

Російські військові використали ракетні комплекси "Бал" та "Бастіон" під час навчань з  "оборони" окупованого Криму.

У навчаннях задіяли понад 500 російських військових та близько 50 одиниць техніки.

На окупованих територіях проблеми зі зв'язком та інтернетом

Підприємство "Луганські комунікації", яке підпорядковується окупаційній владі на Донбасі, заявило про можливі перебої з інтернетом і мобільним зв'язком. Мовляв, працівників відправили до "військових комісаріатів".

Зв'язок працює із сильними збоями вже четверту добу, від початку нового загострення на Донбасі.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що дії мобільних операторів призводять до порушення права українських громадян на отримання суспільно важливої інформації, особливо в теперішніх умовах загострення збройного конфлікту.

Додамо, наразі в зоні ООС бойовики 35 разів обстріляли позиції ЗСУ.  Унаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ поранено українського військового.

Зранку Lviv.Media вже розповідало про 136 обстрілів, канадську зброю та протести на підтримку України у світі.