• Головна
  • Війна
  • В Україні створили Віртуальний музей російської агресії

В Україні створили Віртуальний музей російської агресії

Музей розповідає про російську агресію

В Україні запрацював Віртуальний музей російської агресії. У ньому розкажуть про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Росією українських територій, розповіли у Мінсоцполітики.

Музей уже ознайомлює з 20 фактами, пов’язаними з окупацією Криму. Йдеться про зникнення та викрадення людей та інші воєнні злочини, починаючи з 2014 року.

"Російська агресія проти України, що триває вже восьмий рік, заслуговує на те, щоб про неї знав увесь світ, щоб про неї пам’ятали наші діти та онуки. Це вже – наша інколи скорботна, інколи переможна історія. Злочини РФ проти України мають бути зібрані, класифіковані. Їм має бути надана відповідна не лише карна, а й історична відповідальність", - розповів Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної підтримки.

На сайті розміщені документальні факти та фото -відео- докази. Надалі автори зроблять окремий розділ з фактами окупації Донбасу. Логотип музею – чорний квадрат. На ньому не вистачає 7%, що є приблизною частиною окупованих територій в Україні.

Логотип Віртуального музею російської агресії

Портал можна переглянути українською та англійськими мовами. Наповнюють ресурс історики, журналісти, юристи, правозахисники та політичні експерти. Вся інформація підтверджена українськими та міжнародними організаціями. Віртуальний музей представить інформацію у сучасному та доступному вигляді. Відтак у кожного з'явиться доступ до правди про війну.