• Головна
  • Відео
  • Чи мають звучати російські пісні на День Незалежності України

Чи мають звучати російські пісні на День Незалежності України

Вже незабаром Україна святкуватиме 30-ту річницю Незалежності. Упродовж останнього часу українці активно обговорюють програму святкування. Серед іншого фігурує тема: чи мають на святкуваннях звучати російськомовні пісні, які були хітами останніх 30 років.

Lviv.Media поговорило на цю тему з активістом, що бореться за українську мову, Святославом Літинським.

"Це є абсолютно ненормальною Цей президент (Володимир Зеленський, - ред) є з російськомовного середовища. Так, він суттєво українізувався від того часу, як був обраний. Але у нього ще проскакує така політика, що російськомовна культура є частиною української. Але це не так", - каже правозахисник.

За його словами переважно російськомовна культура є інтегрована з Росії. Тож, на думку Літинського, не може бути виправданням той аргумент, що російськомовні пісні, що були дуже відомими у час незалежності, у багатьох людуей асоціюються із важливими життєвими подіями.

"У 90-ті роки мені особисто запам'яталось, що у мене часто на вулиці підходили і хотіли забрати гроші. То ми маємо це  також відтворювати на параді?", - каже Святослав Літинський.

Нагадаємо, 24 серпня в Україні масштабно відсвяткують День Незалежності. У військовому параді вперше візьмуть участь собаки.

У Львові відбудеться великий концерт на вулиці Стрийській біля Академії сухопутних військ. Тут співатимуть PATSYKI Z FRANEKA, KALUSH, ALYONA ALYONA та інші відомі виконавці.