Україна повернула додому 95 полонених воїнів

Це вже 58-й обмін військовополоненими

Україна повернула додому 95 полонених воїнів. Звільнені військовослужбовці захищали Маріуполь і “Азовсталь”, Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину. Про це 19 жовтня повідомив президент України Володимир Зеленський.

Кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі. Дякую команді, яка займається пошуком і звільненням полонених. Робимо все, щоб витягнути всіх наших, кого утримує Росія. Вдячність воїнам, які поповнюють обмінний фонд, і всім партнерам, які допомагають”, — зазначив глава держави.

Це вже 58-й обмін військовополоненими. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані “вироки” судової системи країни-агресорки та були “засуджені”: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора. Допомогу у звільненні захисників надали Об’єднані Арабські Емірати.

Серед звільнених з полону нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони. Серед них 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Чимало звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.