• Головна
  • Україна
  • У Черкасах віряни влаштували бійку у Свято-Михайлівському соборі

У Черкасах віряни влаштували бійку у Свято-Михайлівському соборі

Віряни УПЦ МП штурмували храм після того, як він перейшов під контроль ПЦУ

У Черкасах поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі. Це найбільший православний храм в Україні. З ранку 17 жовтня у соборі відбувається протистояння між вірянами Православної церкви України й вірянами УПЦ МП. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Храм переходить з рук у руки

Першим про початок заворушень повідомив військовий та націоналіст Євген Карась. Він опублікував відео на якому українські військові капелани ПЦУ розповіли, що Свято-Михайлівський собор перейшов до ПЦУ. Згодом в мережі почали ширитися відео, як віряни УПЦ МП почали штурмувати храм, щоб повернути контроль над ним. Наразі православний собор знову під контролем вірян Православної церкви України.

Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах” — йдеться в повідомленні поліції.