• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині 50 прокурорів отримали інвалідність за погодження скандальної керівниці МСЕК

На Хмельниччині 50 прокурорів отримали інвалідність за погодження скандальної керівниці МСЕК

Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування

На Хмельниччині прокуратура почала службове розслідування щодо 50 прокурорів області, які отримали групи інвалідності за погодження скандальної керівниці МСЕК Тетяни Крупи. Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише обласної, а й інших органів прокуратури. Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Прокурори отримують державні пенсії за інвалідність

Як зазначив журналіст та головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, який першим опублікував інформацію про отримання інвалідності хмельницькими прокурорами, вони багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії.

Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи — згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність — згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи. Якщо порахувати за деклараціями загальну суму пенсій, які отримали тільки встановлені нами 50 прокурорів-інвалідів від платників податків, це становить як мінімум 54,1 мільйона гривень — деякі оформлювали пенсії з 2016 року, деякі останнім часом” — зазначив журналіст.

Після опублікованого матеріалу прокуратура вирішила провести службове розслідування. “У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування. Комісія вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин” — йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Справа керівниці МСЕК Тетяни Крупи

Нагадаємо, 4 жовтня на Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Вони допомагали військовозобовʼязаним отримувати групи інвалідності. Тоді під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою. Також ДБР встановило, що родина Крупів володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. кв м в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їх власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже 2,3 млн доларів. Всі ці статки Тетяна та Олександр Крупи не внесли до своїх щорічних декларацій.

На наступний день після обшуків, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомило про підозру Тетяні Крупі. Наразі Печерський суд Києва обрав запобіжний захід і посадовицю заарештували з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні.