• Головна
  • Україна
  • Прикордонника з Волині засудили на 15 років за співпрацю з росіянами

Прикордонника з Волині засудили на 15 років за співпрацю з росіянами

40-річного прикордонника судили за держзраду

40-річного старшого сержанта прикордонної служби з Волині визнали винним у державній зраді, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону у понеділок, 14 жовтня. Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. А також позбавив військового звання та права.

Видав службову інформацію, яка містить державну таємницю

“Військовий через месенджер надав співробітнику ФСБ Росії зібрані ним конфіденційні відомості про колег і керівництво прикордонного загону – назвав прізвища, посади, позивні, телефонні номери та інші дані”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, видав службову інформацію, яка містить державну таємницю. Зокрема про озброєння, транспорт, склад прикордонних нарядів і маршрути їх руху, технічні засоби охорони кордону, розташування камер спостереження, геолокацію території та наявних на ній об’єктів.

Таким чином, засуджений в умовах воєнного стану допомагав ворогу підвищити уразливість прикордонних підрозділів, проводив підривну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України”, — додали у прокуратурі.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину. “Наразі він перебуває під вартою. А його активи, серед яких 123 тисячі гривень, 1300 доларів США, автомобіль, мобільні телефони та ноутбук, конфісковані”, — зазначили у повідомленні.