• Головна
  • Україна
  • Майже півмільйона сигарет на добу: на Закарпатті викрили підпільну тютюнову фабрику

Майже півмільйона сигарет на добу: на Закарпатті викрили підпільну тютюнову фабрику

Вилучили тютюнову продукцію на 5 млн грн

На Закарпатті поліція спільно з БЕБ ліквідували підпільний тютюновий цех. До його організації причетні мешканці Закарпатської області. Про це 10 жовтня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“Виробництво знаходилося в селі Мукачівського району в одному з приміщень занедбаної стайні, яке ретельно замаскували. Продукцію щодня вивозили кількома бусами та постачали на споживчий ринок західної та центральної України. За результатами заходів правоохоронці вилучили продукції на 5 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Вхід до тютюнового цеху був лише через отвір у стіні, який закидали сіном. В інших приміщеннях були генератори, сировина та пакувальні матеріали.

На виробництві позмінно працювали по 4 людини – мешканці області, які виготовляли до 400 000 цигарок на добу. Тютюнову продукцію пакували в пачки з логотипами українських та іноземних виробників та наклеювали підроблені марки акцизного податку.

“Щоб мінімізувати втрати у разі викриття, учасники угруповання щодня вивозили товар кількома бусами й одразу доставляли до гуртового покупця. Ті надалі реалізовували товар на території західної та центральної України”, — розповіли правоохоронці.

7 та 8 жовтня правоохоронці провели заходи з ліквідації підпільного бізнесу. Вилучили виробничу лінію, понад 50 тис. пачок цигарок, 2,5 тонни тютюну, майже 1 млн марок акцизного податку, 2 млн порожніх пачок для пакування сигарет, понад 5 млн ящиків для фасування готової продукції тощо. Також обшуки провели й в осіб, які причетні до організації та функціонування нелегального бізнесу.

За попередніми підрахунками вартість вилученої тютюнової продукції сягає 5 млн грн.

Кримінальне провадження розслідується за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Проводяться слідчо-оперативні дії для притягнення усіх причетних до відповідальності.

Нагадаємо, на Львівщині виявили підпільне виробництво свічок з маркуванням відомих брендів.