• Головна
  • Україна
  • Керівницю МСЕК з Хмельниччини Крупу взяли під варту із заставою у 500 млн грн

Керівницю МСЕК з Хмельниччини Крупу взяли під варту із заставою у 500 млн грн

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні

Печерський суд Києва образапобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи — Тетяні Круп, яку напередодні затримали через підозру у незаконному збагаченні. Підозрювану заарештовано з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Про це 7 жовтня повідомили в Офісі генпрокурора.

Тетяну Крупу затримали 5 жовтня

“За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою очільниці обласної МСЕК, яку підозрюють у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Підозрювану взято під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 жовтня на Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою. У суботу, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомили про підозру Тетяні Крупі. Посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.