• Головна
  • Україна
  • У львівського блогера Ніколаса Карми стався конфлікт з керівником ТЦК у Полтаві

У львівського блогера Ніколаса Карми стався конфлікт з керівником ТЦК у Полтаві

Поліція відкрила кримінальне провадження через ймовірні погрози пістолетом під час конфлікту

У суботу, 5 вересня, в Полтаві трапився конфлікт між львівським блогером Ніколасом Кармою і начальником Полтавського районного ТЦК Олександром Логвиненком. Блогер стверджує, що йому погрожували пістолетом. Попри це військові заявили, що пістолет був несправжнім. Поліція відкрила кримінальне провадження, повідомила пресслужба, 6 жовтня.

Погрози пістолетом та причетність військових

Зі слів блогера конфлікт почався під час знімання відео для соцмереж Карми. "Чую, що зібралась компанія чоловіків, які викрикували моє ім’я з матами, та стверджували, що зараз хайпонуть. Вони це не знімали на свою камеру. Після завершення мого інтерв’ю, вони підійшли та сказали, що хочуть задати декілька питань. Я відмовився, адже вже чув достатньо, що вони про мене думають, не хотів давати їм контент" — розповів Карма у своєму Instagram.

За словами Ніколаса Карми, компанія чоловіків запитала про його відношення до ЗСУ. "У відповідь я мовчав. Вони далі знімали мене і мого оператора. Я сказав про свою позицію, що кожен повинен бути в армії, або для армії. Але їм цього стало замало. Мій оператор перепідключав тоді апаратуру і, на жаль, цих моментів він не зняв" — зазначив львівський блогер.

Коли ж Ніколас Карма зі своєю камерою вирішив підійти до незнайомців та поговорити з ними, то вони почали йому погрожувати зброєю. "Коли я підійшов до цієї людини, я хотів, аби вона показала своє обличчя на мою камеру. Але його друг підбіг до мене ззаду та приставив мені до шиї пістолет. Також він погрожував пістолетом очевидцям, людям, які там були, я їх не знаю" — поділився Ніколас Карма.

Причетність Олександра Логвиненка до погроз

Як розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін в коментарі для видання Суспільне Полтава, начальник районного ТЦК Олександр Логвиненко проводив час у місті разом з родиною 5 жовтня.

Начальник Полтавського районного ТЦК та СП Олександр Логвиненко

"Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. Своєю чергою, він також вирішив підійти та задати два простих питання — ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу" — повідомив речник.

За словами Істоміна, на відео помітно, що у представника ТЦК не було пістолета, а предмет, який схожий на нього, був у іншого чоловіка, який з’явився в кадрі лише після  застосування сили до офіцера ЗСУ. "Правоохоронці вже перевірили цей предмет — це не був бойовий пістолет і загрози життю та здоров’ю блогеру не було взагалі" — додав Роман Істомін.

Поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом конфлікту у центрі Полтави поліція відкрила кримінальне провадження. Про інцидент правоохоронцям стало відомо 6 жовтня із місцевих груп в соцмережах, де зазначалося, що між двома чоловіками та блогером виник конфлікт, а один із чоловіків, ймовірно, погрожував пістолетом.

Поліцейські встановили учасників конфлікту. На даний час з ними проводяться слідчі дії. Пістолет, схожий на стартовий, вилучено та направлено на експертизу. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань” — йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, в середині травня 2024 року на Ніколаса Карму напав 21-річний хлопець. Блогер знімав відео у центрі Львова, до нього підійшли два хлопці. Після нетривалого діалогу, один з молодиків забризкав очі блогеру перцевим балончиком і втік. Тоді поліція встановила особу нападника і затримала його. А в серпні 2024 року суд оштрафував хлопця на 119 грн за статтею про дрібне хуліганство.