• Головна
  • Україна
  • МЗС поверне українським документам колір і стиль часів УНР та козацтва

МЗС поверне українським документам колір і стиль часів УНР та козацтва

За словами Андрія Сибіги, міністерство чекає багато новацій

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга хоче повернути міжнародно-правовим документам України та іншим протокольним елементам історичний український колір і стиль. Про це він написав у Facebook 5 жовтня.

Важливо зберегти тяглість української держави крізь віки, а це означає тяглість традицій — зокрема і в українській дипломатії. Це важливо і в контексті геноцидної російської агресії проти України. Плануємо створити уніфікований стиль документів і міжнародних договорів України, який підкреслюватиме саме таку державну тяглість з часів УНР, Козацької держави та Русі. В дипломатії надзвичайно важливі деталі та нюанси. Хочу, щоб в іноземців формувалося правильне враження про нашу державу, її силу та традиції”, — зазначив глава МЗС.

Сибіга також заявив, що в міністерства попереду чимало змін. Зокрема, планують повернути міжнародно-правовим документам України та іншим протокольним елементам історичний український колір, який був національною особливістю ще від часів Княжої доби та Козаччини. Цей колір називається “червлений”.

Українська дипломатія також активізує пошук в архівах за кордоном документів і памʼяток. “Це буде окремий напрям роботи, який дозволить знайти скарби, які потенційно змінять наше уявлення про себе, своє минуле та теперішнє. Будемо повертати історичні артефакти, розкидані світом, на рідну землю. Будемо повертати історичну справедливість та захищати правду, яку ворог намагався знищити сотнями років. Будемо повертати і творити нашу дипломатичну традицію”, — сказав Андрій Сибіга.