• Головна
  • Україна
  • Заробили 40 млн грн на ухилянтах: СБУ викрила масштабну групу злочинців

Заробили 40 млн грн на ухилянтах: СБУ викрила масштабну групу злочинців

14 підозрюваних виготовляли фальшиві меддовідки та документи для уникнення служби

СБУ затримала 14 людей, які допомагали ухилянтам уникнути мобілізації. На цьому зловмисники заробили понад 40 мільйонів гривень. Про це 4 жовтня повідомили у Службі Безпеки України.

Вартість «послуг» становила від 8 до 12 тисяч доларів

За даними правоохоронців, киянин організував схему ухилення чоловіків від призову до якої він долучив 13 спільників — їх затримали у Київській та Харківській областях. Зловмисники виготовляли фальшиві медичні довідки та інші документи, які дозволяли чоловікам уникнути мобілізації.

“Для цього учасники злочинної групи облаштували у власних оселях підпільні типографії, де виготовляли підроблені довідки ВЛК щодо непридатності до служби за станом здоров’я. Готові фальшивки зловмисники подавали до ТЦК для зняття ухилянтів з військового обліку”, — йдеться у повідомленні.

Фото з місця затримання

За свої послуги чоловіки брали від 8 до 12 тис. доларів США з однієї людини. За попередніми даними підозрювані заробили на ухилянтах понад 40 млн грн. Під час обшуків у них вилучили понад тисячу підроблених довідок, 250 печаток і штампів, а також великі суми готівки.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи. Правоохоронці перевіряють причетність до вчинення цих злочинів інших осіб. Затримані загрожує до 10 років позбавлення волі.