Українець на польському кордоні видавав себе за румуна

Декількома днями раніше на іншому прикордонному пункті інший українець надав прикордонниками документи, що він болгарин

Польські прикордонники на пункті пропуску в Корчовій виявили українця, який представився громадянином Румунії. Він надав фальшиві документи, які мали б полегшити йому перебування та роботу в ЄС. Про це 30 вересня повідомили польські прикордонники.

“Чоловік, який заявив, що є громадянином Румунії, зареєструвався на виїзд з Польщі. Під час перевірки наданих документів — посвідчення особи та водійського посвідчення, виданих нібито румунською владою, у прикордонників виникла підозра щодо їх автентичності”, — йдеться у повідомленні. Перевірки спеціальними приладами підтвердили підробку документів. У них були відсутні елементи захисту.

Українець зізнався, що надав фальшиві документи та пояснив, що отримав їх від чеського роботодавця. “Вони мали на меті полегшити перебування та роботу в цій країні”, — зазначили прикордонники. Чоловіку призначили 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою на 1 рік.

Схожий випадок трапився кількома днями раніше на КПП "Медика". Там українець намагався скористатися підробленим паспортом і видавався болгарином, повідомили польські прикордонники.

Нагадаємо, нещодавно польські правоохоронці вилучили у двох українців наркотики на 64 млн гривень.