• Головна
  • Україна
  • Є загиблі та поранені: росіяни вдарили авіабомбами по двох житлових будинках у Харкові

Є загиблі та поранені: росіяни вдарили авіабомбами по двох житлових будинках у Харкові

Є інформація про загиблих і постраждалих. Внаслідок прямих влучань стався частковий обвал будинків

У вівторок, 24 вересня, російські військові влучили керованими авіаційними бомбами по двох житлових багатоповерхівках в Харкові. Влучання зафіксували у Київському та Салтівському районах міста. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Наслідки влучань

Зруйнований будинок в Харкові

Станом на 16:19 відомо про трьох загиблих. Триває пошуково-рятувальна операція. “У Київському районі у житловому будинку шестеро постраждалих. Поверхи у будинку склалися з восьмого по третій. Триває пошуково-рятувальна операція. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери” — повідомив мер Харкова. Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок влучань відомо про 15 постраждалих.

Станом на 16:31 відомо про 13 постраждалих у Київському районі Харкова. Серед них один загиблий. “Будинок, по якому прийшовся удар у Київському районі, вже був обстріляний на початку війни. Його майже відремонтували, вставили усі вікна, утеплили, підготували до опалювального сезону. Ворог вдруге вдарив по ньому КАБом”, — написав мер Харкова Ігор Терехов.

О 16:45 Олег Синєгубов повідомив про 22 постраждалих від обстрілу міста. За попередньою інформацією 24 вересня росіяни випустили по житлових районах Харкова ФАБ-500.

О 17:28 Ігор Терехов уточнив, що один з ударів був по цивільному підприємству харчової промисловості.

Станом на 17:56 вже було 28 постраждалих. Наймолодша травмована — дівчина 17 років. Найстаршій — 87 років. Переважна більшість постраждалих у середньому стані. Четверо людей у важкому. Троє людей перебувають в операційних.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що станом на 20:00 відомо, що троє людей загинули та понад 30 постраждали. За даними слідства, з 15:20 до 15:40 збройні сили Росії завдали масовані удари з тактичної авіації по Харкову. У Київському районі міста авіаційний боєприпас влучив у девʼятиповерховий житловий будинок. Загинула жінка, ще 20 людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

У Немишлянському районі зафіксовано влучання авіабомби по цеху хлібозаводу. Загинула жінка, ще 8 людей отримали поранення. Всі постраждалі — співробітники підприємства.

У Салтівському районі авіабомба влучила поблизу будинків та дитячого майданчика. Одна жінка загинула, ще троє людей отримали поранення.

Також у Шевченківському районі міста авіабомба влучила у лісосмугу. За попередніми даними, по Харкову було завдано шість ударів ФАБ-250/500 з УМПК з населеного пункту Строітєль Бєлгородської області Росії.

Внаслідок прямого влучання авіабомби у девʼятиповерховий житловий будинок у Київському районі безвісти зниклою залишається одна жінка.