• Головна
  • Україна
  • Суд конфіскував 104 млн грн у депутата з Рівненщини: кошти передали до держбюджету

Суд конфіскував 104 млн грн у депутата з Рівненщини: кошти передали до держбюджету

У депутата Рівненської обласної ради під час розслідування справи вилучили готівку, елітні авто та коштовності

За рішенням Вищого антикорупційного суду до держбюджету перерахували 104 мільйони гривень, які вилучили у депутата Рівненської обласної ради. Ці гроші у нього конфіскували під час розслідування справи про незаконне збагачення. Про це 17 вересня повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними правоохоронців, ще у листопаді 2023 року слідчі ДБР виявили, що депутат, який також був заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП “Ліси України”, приховував мільйонні статки. За даними джерел “Української правди”, йдеться про Віталія Суховича. Під час обшуків у його будинку та на робочому місці знайшли понад 4 мільйони доларів готівкою, три елітні автомобілі , коштовності, годинники, золото та зброю.

“Правоохоронці знайшли три елітні автомобілі Audi Q8, Mercedes GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками, на яких будував котеджі, хоча вони були оформлені на підставних осіб. Депутата взяли під варту, і у травні 2024 року він визнав свою вину. Суд призначив йому 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки і конфіскацією коштів на суму понад 104 мільйони гривень.