Кабмін затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік

Вже третій бюджет під час повномасштабної війни подають вчасно

Уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Попри всі виклики та невизначеність, уже 3-й бюджет під час повномасштабної війни подаємо вчасно", – зазначив він. Доходи очікуються на рівні 2 трлн грн. Видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн. Шмигаль наголосив, що пріоритет цього бюджету дуже чіткий — це оборона та безпека України. "Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони", – повідомив прем'єр.

Другий пріоритет — це фінансування захищених статей бюджету. Понад 400 млрд грн виділять на соціальний захист. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту, зазначив глава уряду.

Третій пріоритет — підтримка регіонів та бізнесу. Продовжать допомагати місцевим бюджетам коштом дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя. "Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла. Дякую всім, хто бореться заради цього", – наголосив Денис Шмигаль.