• Головна
  • Україна
  • З російського полону повернули ще 49 військових та цивільних

З російського полону повернули ще 49 військових та цивільних

Серед звільнених 42 військовослужбовці та семеро цивільних

У пʼятницю, 13 вересня, з російського полону вдавалось повернути ще 49 військових та цивільних. Серед звільнених з полону також є захисники й захисниці “Азовсталі”. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Про звільнених полонених

Серед звільнених з полону: воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. “Зокрема, Леніє Умєрова — дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць “Азовсталі”. Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук” — йдеться в повідомленні Зеленського.

Фото: Володимир Зеленський

Як зазначив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро — представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро — цивільні.

До слова, президент відзначив усі українські підрозділи, які поповнюють обмінний фонд для України. “Всі наші воїни, які беруть у полон російського окупанта, усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних” — зазначив Володимир Зеленський