Поліція розслідує побиття митрополита ПЦУ в Києві

Митрополит Кримський Климент також є військовим ЗСУ

Увечері 10 вересня троє невідомих побили митрополита Православної церкви України, повідомили правоохоронці. Трапилося це у центрі Києва, поблизу Михайлівського монастиря.

У поліції не надали даних про потерпілого, проте за даними видання “Суспільне Крим”, побили митрополита Кримського та Сімферопольського Климента. “Напад стався близько 23:00, коли він прямував до своєї келії в Михайлівському монастирі. Троє невідомих зупинили його, звернувшись до священнослужителя зі словами: "Владико, благословіть". Однак після цього вони почали бити митрополита”, — йдеться в повідомленні “Суспільного”.

Климент вважає, що напад ретельно спланували, оскільки він трапився в місці без камер спостереження. На момент побиття священнослужитель перебував у Києві за запрошенням "Кримської Платформи" — міжнародної ініціативи, спрямованої на деокупацію Криму та підтримку прав кримських татар і українців на півострові.

Правоохоронці розпочали слідство. Вони встановлюють обставини нападу на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ. Митрополит Климент неодноразово зазнавав переслідувань і тиску з боку окупаційної влади через свою проукраїнську позицію та діяльність на підтримку українських військових.