• Головна
  • Україна
  • Блукав горами 4 дні: на Закарпатті знайшли 21-річного ухилянта

Блукав горами 4 дні: на Закарпатті знайшли 21-річного ухилянта

Пошуки молодика, який хотів потрапити до Румунії, тривали 11 годин

На Закарпатті прикордонники знайшли 21-річного чоловіка, який через гори хотів потрапити до Румунії. Він вирушив через гірську місцевість в сторону україно-румунського кордону і загубився. Про це 8 вересня повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ.

Шукали 11 годин

21-річний вінничанин під час своєї мандрівки тримав звʼязок з батьком. Коли ухилянт перестав виходити на звʼязок, батько вирішив зателефонувати прикордонникам. “Пошуки, до яких було залучено відомчу пілотовану та безпілотну авіацію, тривали 11 годин. Коли змерзлого, голодного та спраглого чоловіка знайшли охоронці кордону, він розповів свою версію пригоди, яка з ним відбулася” — йдеться в повідомленні ДПСУ.

За словами ухилянта, він подивився відеоінструкції, закупив необхідний інвентар, одяг та взуття, газовий балончик для приготування їжі. Пересувався за онлайн картами й постійно інформував батька про координати свого перебування. По дорозі вінничанин сильно отруївся через воду з потічка. Після цього він майже півтори доби нічого не їв і не пив, бо не мав з собою чистої води, щоб втамувати спрагу.

За 50 метрів до кордону з Румунією прикордонникам вдалося відшукати молодика. Він намагався втекти та сховатися від гелікоптера та дронів прикордонників, адже не знав, що це саме його розшукують за інформацією батька, який злякався за життя та здоров’я сина. На ухилянта склали протокол про незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.