• Головна
  • Україна
  • Миколу Точицького призначили міністром культури та стратегічних комунікацій

Миколу Точицького призначили міністром культури та стратегічних комунікацій

З квітня 2024 року він був заступником керівника Офісу Президента

Верховна Рада України 5 вересня призначила Миколу Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій. “За” призначення Точицького проголосувало 252 народних депутати. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Про Мінкульт

З 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики очолював Олександр Ткаченко. Однак в кінці липня 2023 року його звільнили й т.в.о. міністра понад рік був його заступник Ростислав Карандєєв. Вже 5 вересня 2024 року Верховна Рада погодила кандидатуру Миколи Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій. Він з квітня 2024 року був заступником керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада також затвердила низку кадрових змін. Андрія Сибігу призначили новим міністром закордонних справ. Ольгу Стефанішину призначили віцепрем'єр-міністеркою з питань євроінтеграції — міністеркою юстиції України. Міністром захисту довкілля та природних ресурсів стала Світлана Гринчук. Також Олексія Кулебу призначили очільником нового Міністерства з відновлення – розвитку громад та територій.