Ірина Верещук написала заяву про відставку

Заяву про відставку розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань

Віцепрем'єр-міністерка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук подала у відставку. Про це Ірина Верещук написала 3 вересня у своєму Telegram-каналі.

"Перезавантаження. Після майже трьох років в Уряді, сьогодні подала заяву про відставку. Дякую президенту за довіру! Дякую премʼєру та членам Уряду за співпрацю! Дякую народним депутатам за підтримку! Дякую команді Мінреінтеграції за працю та відданість справі! Служу українському народові!", - йдеться у повідомленні.

Спікер ВР Руслан Стефанчук заявив, що заяву про відставку розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань. 

Ірина Верещук родом з Рави-Руської на Львівщині. Вчилася у місцевій школі-інтернаті. Вищу освіту отримувала у Військовому інституті при Львівській політехніці та на правничому факультеті Львівського національного університету імені І.Франка. 

Має кілька кваліфікацій – спеціаліста з міжнародної інформації, референта-перекладача, офіцера військового управління тактичного рівня та правознавця. П’ять років на офіцерських посадах служила у Збройних силах. У 30 років стала мером Рави-Руської. Містом керувала впродовж 5 років.  У мерське крісло сіла від партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка. З посади міського голови пішла в лютому 2015.

Віцепрем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 4 листопада 2021 року. Народна депутатка України IX скликання від партії Слуга народу (29 серпня 2019 — 4 листопада 2021). Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Представляла Уряд у ВРУ з 4 вересня до 15 листопада 2019-го. Кандидатка на посаду міського голови Києва від партії «Слуга народу» на місцевих виборах 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 3 вересня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина написала заяву про відставку.

Окрім того, заяви про відставку написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець і голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Також Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.