• Головна
  • Україна
  • Росіяни пострілами у спину вбили трьох українських полонених

Росіяни пострілами у спину вбили трьох українських полонених

Убивство трапилося, коли українські військові вийшли з підвалу одного з будинків з піднятими руками

Окупанти розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Про це 3 вересня повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

“Троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину”, — йдеться у повідомленні. Інформація про розстріл була оприлюднена у соцмережах 3 вересня.

У прокуратурі зазначають, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Наразі усі дані перевіряють та проводять низку розшукових дій, спрямованих на встановлення обставин події.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством

Нагадаємо, нещодавно місяць тому, 3 серпня, у мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Тоді уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН через ймовірне жорстоке вбивство росіянами українського військовополоненого.