• Головна
  • Україна
  • ДБР встановило причетних до втечі нардепа Дмитрука з України

ДБР встановило причетних до втечі нардепа Дмитрука з України

Про підозру повідомили трьох учасникам переправляння

Державне бюро розслідувань встановило осіб, які допомагали нардепу-втікачу Артему Дмитруку перетнути державний кордон. Про підозру повідомили трьом особами, в тому числі організатору переправи. Також працівники ДБР встановили обставини втечі. Про це 2 вересня повідомила пресслужба ДБР.

Організатор має звʼязки з правоохоронцями й криміналом

За даними ДБР, організатор переправи має широке коло зв’язків, як серед правоохоронців, так і у кримінальних колах. Він поставив бізнес з незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних на потік. Організатор і співучасник наступного дня після переправи нардепа Дмитрука також втекли до Придністровської ділянки Молдови. Усі учасники схеми вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців.

Фото: ДБР

Обставини втечі Дмитрука

Правоохоронці допитали свідків, здійснили аналіз голосових та інтернет з’єднань мобільних операторів зв’язку, вивчили маршрути руху абонентів, які були залучені до схеми. Встановили, що депутат 23 серпня 2024 року незаконно перетнув кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску “Павлівка” в зоні відповідальності відділу прикордонної служби “Велика Комарівка” прикордонного загону ДПСУ” — йдеться в повідомленні ДБР.

Артем Дмитрук

Артем Дмитрук виїхав з Києва близько 13:00 у напрямку Одеси. Автомобілем керував не нардеп-втікач. Правоохоронці встановили, що народний депутат вийшов з машини на трасі поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одещини. Близько 17:00 він пересів в інше авто, за кермом якого перебував один з учасників схеми, а також організатор схеми переправлення. Близько 21:00 вони доставили Артема Дмитрука до кордону, після чого він пішки залишив Україну.

Нагадаємо, народного депутата Артема Дмитрука, оголосили в міжнародний розшук. Його підозрюють у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця. Того ж дня низка українських медіа повідомили, що Артем Дмитрук незаконно перетнув державний кордон з Молдовою, після чого полетів в Італію.