• Головна
  • Україна
  • Росіяни авіабомбами в Харкові вбили дитину і влучили у багатоповерхівку

Росіяни авіабомбами в Харкові вбили дитину і влучили у багатоповерхівку

Загинула дитина, яка у момент обстрілу була на дитячому майданчику, також є загиблі від потрапляння бомби у підʼїзд 12-поверхового будинку

У пʼятницю, 30 серпня, російські військові завдали ударів керованими авіаційними бомбами (КАБ) по Індустріальному, Немишлянському і центральному районах Харкова. Удари завдавались по цивільній інфраструктурі.

Внаслідок удару загинули щонайменше четверо людей — 14-річна дитина, також є загиблі від влучання по підʼїзду 12-поверхового будника. Відомо про 28 поранених, повідомив мер Харкова Ігор Терехов. Також інформацію про наслідки влучань уточнює керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки атаки

Удари прийшлись по Індустріальному, Немишлянському та центральному районах Харкова. “У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинку. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені” — йдеться в повідомленні мера. В Індустріальному районі КАБ влучив в 12-поверховий житловий будинок. Станом на 16:05 відомо про трьох загиблих у багатоповерхівці. Керівник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що станом на 16:15 в Харкові уже зафіксували 28 поранених. Медики продовжують працювати на місцях влучань.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку по Харкову. “Російський удар по Харкову – просто по людях, по звичайних будинках. Всі служби задіяні в рятувальній операції. Дякую всім, хто прямо зараз допомагає порятунку життів. Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор” — йдеться в повідомленні Зеленського. Станом на 17:21 кількість загиблих зросла до пʼяти людей, а кількість постраждалих до 40 осіб. Поранених госпіталізували.

20 травмованих людей внаслідок обстрілу Харкова перебувають в тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Є постраждалі з ампутаціями. Один із поранених помер у медичному закладі. На верхніх поверхах будинку, де будо влучання, можуть перебувати люди — щонайменше одна жінка. Є ризик руйнування будинку. Всі профільні служби працюють у посиленому режимі” — повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. Станом на 17:53 кількість постраждалих зросла до 47 осіб.

Станом на 22:00 відомо вже про 59 постраждалих — серед них 9 дітей у віці від 5 до 16 років. Люди продовжують звертатися до лікарень. Семеро людей загинули.

Новина оновлюється…

Нагадаємо, нещодавно росіяни атакували Куп’янськ Харківської області. Під час атаки постраждала цивільна інфраструктура та мешканці міста. Також поранення отримали працівники поліції. За даними правоохоронців, окупанти атакували місто за допомогою авіаційних бомб ФАБ-500