Нардепа-втікача Дмитрука оголосили в міжнародний розшук

Нардепа оголосили в розшук після того, як він втік з України

Народного депутата Артема Дмитрука, який втік з України, оголосили в міжнародний розшук. Його підозрюють у нападах на громадян. Про це 29 серпня повідомила пресслужба ДБР.

Оголосили в розшук після втечі

25 серпня 2024 року Генпрокурор повідомив про підозру чинному нардепу Дмитруку який брав участь у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця. Того ж дня низка українських медіа повідомили, що Артем Дмитрук незаконно перетнув державний кордон з Молдовою, після чого полетів в Італію.

Також Офісом Генпрокурора внесено до Печерського районного суду Києва клопотання, щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Дмитрук отримав підозру за чотирма статтями” — йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

В чому підозрюють Дмитрука

За матеріалами справи, нардеп Дмитрук в Одесі напав з групою інших людей на правоохоронця, при цьому завдавши йому тілесних ушкоджень, а також намагався викрасти зброю. Відтак, йому інкримінують:

  • умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків
  • закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб

Разом з тим, Дмитрук в інший час також побив військового у Києві, зокрема вдаривши його по голові. Так військовий отримав травми середньої тяжкості. Тож Дмитрука ще підозрюють у:

  • умисному заподіянні середньої тяжкості тілесного ушкодження
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю

Дмитрук свою причетність заперечує

Як заявив сам нардеп у себе в Telegram, усі справи сфальсифіковані, а підозри йому ніхто не вручав: “Нічого нового. Влада продовжує своє полювання на людей, які не погоджуються з режимом. До слова, ніяких підозр мені ніхто не вручав. А всі ці справи — абсолютно сфальсифікована та вигадана історія.”

Хто такий Артем Дмитрук

Артем Дмитрук є іподияконом УПЦ (МП) і активно захищає Московський патріархат. Був проти його заборони в Україні.

Артем Дмитрук в церкві УПЦ МП

Входить до депутатської групи “Відновлення України”, яка частково складається з депутатів колишньої ОПЗЖ. Його обрали у 2019 році як депутата від партії “Слуга народу”, згодом, у 2021 році виключили з партії. В часи коронавірусу, активно виступав проти вакцинації. Крім того, Дмитрук був проти декомунізації Одеси.