• Головна
  • Україна
  • Посадовців ДСНС судитимуть через авіакатастрофу у Броварах

Посадовців ДСНС судитимуть через авіакатастрофу у Броварах

П'ятьох посадовців ДСНС звинувачують у порушенні безпеки польотів

Справу щодо авіакатастрофи в Броварах, у якій загинули 14 людей, зокрема й глава МВС Денис Монастирський, передали до суду. П'ятьох посадовців з ДСНС звинувачують у тому, що вони порушили правила безпеки польотів. Про це 29 серпня повідомили у Офісі Генпрокурора України.

Гелікоптер не мав дозволу на виконання польотів

За даними правоохоронців, обвинувальний акт у справі про авіакатастрофу, яка сталася 18 січня 2023 року в Броварах передали до суду. У трагедії в Броварах загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Денис Монастирський, Євгеній Єнін та Юрій Лубкович

Розслідування встановило, що у день катастрофи посадовці ДСНС використовували гелікоптер, який мав виконувати лише аварійні польоти. У складних погодних умовах гелікоптер летів на дуже низькій висоті. Командир екіпажу намагався уникнути перешкоди, але втратив орієнтацію, і вертоліт врізався в землю, пошкодивши дитячий садок та інші будівлі.

“Дотепер тривало ознайомлення підозрюваними, їхніми захисниками та потерпілими з матеріалами кримінального провадження. Розслідуванням встановлено, що обвинувачені порушили правила безпеки польоту гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України”, — йдеться у повідомленні.

Внаслідок аварії загинуло 14 людей, зокрема, керівництво МВС, чотири жінки та дитина, які перебували в садочку. Ще 31 людина отримала травми, серед них 13 дітей. Зараз суд розглядатиме справу, щоб визначити відповідальність посадовців за порушення, що призвели до трагедії.