• Головна
  • Україна
  • Обшуки у Франківській облпрокуратурі: керівника підозрюють у хабарництві та приховуванні прибутків

Обшуки у Франківській облпрокуратурі: керівника підозрюють у хабарництві та приховуванні прибутків

Правоохоронці встановили факти вимагання та одержання посадовими особами Івано-Франківської обласної прокуратури хабарів у великих розмірах

У середу, 28 серпня, НАБУ прийшло з обшуками у службовий кабінет керівника Франківської обласної прокуратури Романа Хими. Про це повідомив журналіст-розслідувач Тарас Середич у Telegram. У пресслужбі НАБУ на звернення журналістів LVIV.MEDIA повідомили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

З власних джерел журналістам стало відомо, що досудове розслідування встановило факти вимагання та одержання посадовими особами Івано-Франківської обласної прокуратури хабарів у великих розмірах від власників великих будівельних компаній Миколи Филюка та Олега Лисака. А також від фактичного керівника ТОВ “Дорожнє Підприємство ПБС” та ТОВ “Скорзонера” Романа Родзоняка.

До вчинення цих кримінальних правопорушень може бути причетний сам керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима. Він міг організувати алгоритм вимагання та одержання хабарів. А також Романа Химу підозрюють в умисному внесенні неправдивої інформації до своєї декларації.

Саме це й обумовило потребу проведення обшуків за місцем служби Романа Хими — у Франківській обласній прокуратурі — а також за місцем його проживання, щоб виявити речі, які мають стосунок до справи.