• Головна
  • Україна
  • Франція й Корея нададуть Україні гранти та кредити на понад 2 млрд доларів

Франція й Корея нададуть Україні гранти та кредити на понад 2 млрд доларів

Ці гроші спрямують на відновлення економіки та інфраструктури

Верховна Рада України ратифікувала угоди із Францією та Кореєю для відновлення економіки та інфраструктури. Країни нададуть понад 2 млрд доларів грантових та кредитних грошей. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України у середу, 21 серпня.

Грантова угода із Францією передбачає надання Україні 200 млн євро. Їх мають спрямувати на відновлення інфраструктури медичної галузі, сільського господарства, водопостачання, житлового будівництва та енергетики. Натомість з Кореєю уклали кредитну угоду, за якою Україна може використати близько 2,1 млрд доларів для закупівлі обладнання та реалізації проєктів відновлення у державному та приватному секторах.

У Міністерстві економіки вважають, що ці угоди дозволять реалізувати більше інфраструктурних проєктів та зміцнити енергетичну безпеку України в умовах війни. “Ми очікуємо, що ці угоди матимуть довготривалий ефект на розвиток економіки та зміцнення фінансової стабільності країни. Вони сприятимуть створенню нових робочих місць, а також залученню додаткових інвестицій у ключові галузі, такі як енергетика, агросектор, цифрові технології”, — зазначив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.