• Головна
  • Україна
  • Київський адвокат за 45 тис. доларів допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Київський адвокат за 45 тис. доларів допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

У зловмисника виявили понад 130 особових справ його “клієнтів”

У Києві правоохоронці викрили місцевого адвоката, який допомагав ухилянтам уникнути мобілізації. Зловмисника затримали під час передачі йому 45 тис. доларів від чергового клієнта. Про затримання адвоката повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у вівторок, 20 серпня.

Послуги зловмисника коштували від 5000 до 50 тис. доларів

За даними правоохоронців, засновник юридичної компанії та адвокат Ради адвокатів Київської області організував бізнес з допомоги ухилянтам. За винагороду зловмисник домовлявся із працівниками ТЦК та лікарями ВЛК, щоб здобути для своїх клієнтів “білі квитки”. За свої послуги адвокат брав від 5000 до 50 тис. доларів.

Затримати зловмисника правоохоронцям вдалося під час того, як черговий клієнт передавав йому 45 тис. доларів винагороди. Під час обшуку працівники поліції вилучили ще понад 130 особових справ чоловіків, які звернулися до адвоката по допомогу із втечею з країни.

Затриманому повідомили про підозру в незаконному переправленні людей через державний кордон. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці з’ясовують всі обставини злочину та причетних до нього осіб.