• Головна
  • Україна
  • Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про позбавлення зрадників державних нагород

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про позбавлення зрадників державних нагород

“За’’ проголосував 341 народний депутат

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада України в першому читанні прийняла за основу законопроєкт №11410. Закон передбачає позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора. “За” проголосував 341 депутат. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Додаткове покарання в Кримінальному кодексі

Законопроєкт, який взяли за основу, додає нове покарання в Кримінальному кодексі, а саме позбавлення держнагород. Також визначаються злочини за які покарання можуть застосувати. “В кримінально-процесуальному кодексі визначається що суд під час вироку має визначити чи є підстави позбавляти особу державних нагород. Вводиться також санкція у вигляді позбавлення держнагод за рішенням РНБО” — йдеться в повідомленні депутата Железняка.

Також державні нагороди хочуть забирати у тих, хто популяризує або пропагує Росію, її владу та тих, хто створює позитивний образ РФ, виправдовує її вторгнення в Україну. Люди, яких позбавлять державних нагород України, втрачають право на всі пільги, передбачені для них такими нагородами.