• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала на Одещині фельдшера — ще одного агента російських спецслужб

СБУ затримала на Одещині фельдшера — ще одного агента російських спецслужб

Агентом ФСБ виявився 39-річний фельдшер екстреної медичної допомоги

Служба безпеки України на Одещині затримала 39-річного агента російських спецслужб, який коригував ракетні та дронові атаки по портовому місту. Він працював фельдшером екстреної медично допомоги. Про це 20 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Зливав дані про розташування військових і кораблів

Як зазначили в СБУ, росіяни намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Державної прикордонної служби. Також окупанти сподівалися одержати локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір Одещини. Вони залучили 39-річного зрадника, якого помітили ще у квітні 2024 року, після його антиукраїнських коментарів в російських телеграм-каналах.

За вказівкою окупантів їхній поплічник збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів екстреної допомоги. Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору” — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків у агента виявили два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з російськими спецслужбами. Слідчі повідомили йому про підозру за статтею про державну зраду. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.