Італія передала Україні серійного викрадача авто

Зловмисникові призначили заставу у понад 15 млн грн

Італія видала Україні громадянина РФ, якого підозрюють в організації схеми викрадення автомобілів та шантажу їхніх власників. Зловмисника взяли під варту із правом внесення застави, проте щоб покинути в’язницю, йому доведеться сплатити понад 15 млн грн, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у понеділок, 19 серпня.

Чоловік почав займатися викраденням авто з 15 років

За даними правоохоронців, громадянина Росії українські правоохоронці оголосили у міжнародний розшук ще у серпні 2022 року. Тоді вони викрили схему викрадення автомобілів та шантажу їхніх власників — викрадачі погрожували продати авто, якщо власники не платили викупу. Правоохоронці провели 50 обшуків на території дев’яти областей України, й затримали п’ятьох учасників злочину, проте впіймати організатора так і не вдалось.

Викрадача автомобілів затримали у 2023 році в Італії, і донедавна злочинець залишався там, під контролем місцевих правоохоронців. Наразі підозрюваного вже доставили в Україну з допомогою працівників правоохоронних органів Польщі. Суд призначив росіянинові запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 15 млн 140 тис. грн.

До слова, підозрюваного раніше судили в Росії. Він з 15 років займався викраденням автомобілів, продавав спецтехніку для злому авто на своєму Telegram-каналі та проводив майстер-класи зі “злочинного ремесла”.