• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині викрили директора підприємства на продажу неякісних дронів для ЗСУ

На Хмельниччині викрили директора підприємства на продажу неякісних дронів для ЗСУ

З виділених 16,4 млн грн на виробництво дронів, директор привласнив 5,7 млн грн

На Хмельниччині правоохоронці викрили директора приватного підприємства з виробництва дронів для потреб ЗСУ, який здешевлював комплектуючі, щоб привласнити зекономлені кошти. З замовлення на загальну суму 16,4 млн грн, він привласнив 5,7 млн грн. Про це 15 серпня повідомила пресслужба Національної поліції.

Тисяча FPV-дронів

У січні 2024 року Нетішинська міська рада уклала угоду з приватним підприємством на виробництво та доставлення тисячі FPV-дронів для потреб ЗСУ. Загальна сума закупівлі склала 16,4 млн грн.

Підозрюваний 45-річний директор підприємства

Після укладання угод 45-річний директор підприємства-виробника вирішив підзаробити шляхом махінацій з комплектуючими деталями та на власний розсуд здешевив виробництво, замінивши передбачені тендерною та технічною документацією відеокамери та відеопередавачі на вдвічі дешевші та нижчої якості” — йдеться в повідомленні поліції.

Наразі слідчі оголосили 45-річному чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею про привласнення чи розтрату чужого майна, яке було ввірене особі. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.