За місяць через Дію забронювали понад 160 тис. працівників

Наразі сервіс доступний лише для критичних підприємств

Компанії встигли забронювати через портал Дії понад 160 тис. працівників. Послуга існує майже місяць, і користуватися нею можуть лише підприємства критичної інфраструктури, проте незабаром Мінцифри планує розширити доступ. Про це повідомив міністр Цифрової трансформації України Михайло Федоров у середу, 14 серпня.

Система перевіряє дані працівників за 15 хвилин

“Замість того щоб тижнями збирати папери та бігати по кабінетах, керівник критично важливого підприємства робить кілька кліків на порталі Дія — і подає заявку на бронювання працівників. Якщо відповідь позитивна — у працівника оновиться інформація в застосунку Резерв+”, — написав міністр у своєму Telegram-каналі.

Для бронювання працівників онлайн, необхідно лише подати списки військовозобов'язаних співробітників та завірити їх електронним підписом. Система перевірятиме дані працівників в реєстрі “Оберіг” та виноситиме вердикт автоматично. Зазвичай така перевірка триває близько 15 хвилин.

"Наразі бронювання доступне для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій", — додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, онлайн-бронювання працівників для підприємств критичної інфраструктури на порталі Дія запустили 17 липня. Про те, як скористатися послугою, зробили інформаційне відео.