• Головна
  • Україна
  • Правоохоронець з Прикарпаття за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів в Румунію

Правоохоронець з Прикарпаття за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів в Румунію

Разом із двома цивільними правоохоронець організував схему, де спільники підвозили ухилянтів до кордону і показували як дістатись в Румунію поза пунктами пропуску

Правоохоронець на Івано-Франківщині разом із спільниками переправляв військовозобов’язаних в Румунію. Ухилянтів підвозили до кордону та вказували шлях, як можна потрапити за кордон поза межами пропуску. Послуги правоохоронець оцінив у 10 тис. доларів, про це повідомили у ДБР.

За даними слідства, правоохоронець шукав охочих потрапити до Європи та пропонував їм перейти кордон за 10 тисяч доларів з особи. Двоє спільників підвозили чоловіків автомобілем до лінії кордону поза межами пропускних пунктів у Чернівецькій області, далі вони показували клієнтам як пішки дійти до Румунії. Таким чином зловмисники переправили щонайменше трьох чоловіків.

Двох причетних затримали, третього — оголосили у розшук

Правоохоронця та спільника, які переправляли ухилянтів в Румунію, викрили та повідомили про підозру. Як додали у Спецпрокуратурі в сфері оборони Західного регіону, третього спільника оголосили у розшук. “Також відбулися санкціоновані обшуки, під час яких у фігурантів було вилучено 20 тис. доларів США, незареєстровану зброю, бойові припаси, а також два автомобілі, в яких перевозили ухилянтів,” — зазначили в ДБР.

Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР

Трьом підозрюваним загрожує до дев’яти років ув’язнення за незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Правоохоронцю зі спільником вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Наразі триває розслідування, встановлюють усіх причетних до злочину.

Нагадаємо, суд у Львові оштрафував на 85 тис. грн хірурга лікарні Святого Луки за хабар від ухилянта. Крім того, нещодавно прикордонники оприлюднили відео затримання вантажівки з півсотнею ухилянтів на Одещині.