• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала координаторку мережі підпалювачів військових авто у Києві

СБУ затримала координаторку мережі підпалювачів військових авто у Києві

Жінку затримали під час одного з підпалів — вона знімала процес на відео

Служба безпеки України повідомила про успішну операцію з викриття та затримання резидентки російського ГРУ в Києві. Правоохоронці зірвали спробу росіян створити мережу підпалювачів авто. Про це 9 серпня повідомили в Службі безпеки України.

У затриманні допоміг “подвійний агент” СБУ

Головним завданням мережі мав стати підпал службових автомобілів Сил оборони України. За задумом агресора, такі дії мали розхитати суспільно-політичну ситуацію в країні. СБУ вдалося викрити цю мережу завдяки власному "подвійному агенту" — киянину, якого спочатку викрили на підготовці до підпалу. Чоловік погодився співпрацювати з українськими спецслужбами і допоміг вийти на слід координаторки.

Вилучені докази

Затримана жінка, яка раніше проживала в Токмаку Запорізької області, перебувала на прямому зв'язку з офіцером ГРУ Росії. Вона надавала інструкції щодо виготовлення запалювальних пристроїв та координувала дії підпалювачів у Києві. Її затримали під час спроби зняти на відео один із запланованих підпалів. У неї вилучили саморобний запалювальний пристрій та мобільний телефон з доказами підривної діяльності.

Жінці оголошено підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. СБУ продовжує розслідування для виявлення інших учасників цієї незаконної діяльності. нагадаємо, нещодавно СБУ затримала фітнес-тренера з Одеси за підпал авто ЗСУ, а також у Львові СБУ затримала двох агентів російських спецслужб за підпал військових авто.