СБУ затримала фітнес-тренера з Одеси за підпал авто ЗСУ

Чоловік мав в планах спалити шість автомобілів, проте знищив лише один

В Одесі правоохоронці затримали злочинця, який підпалював автомобілі військовослужбовців на замовлення російських спецслужб. Зараз одесит перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми, повідомила пресслужба СБУ у середу, 7 серпня.

Підпалювачем військових машин виявився 32-річний фітнес-тренер з Одеси. За даними слідства, чоловік шукав в інтернеті швидкий заробіток і вийшов на прямий зв’язок з представником Головного управління генштабу збройних сил РФ.

У Києві одесит підпалив мультивен ЗСУ. Для цього він прибув з Одеси до столиці, де на одну добу орендував квартиру. Агент замаскувався в темний одяг і капелюх, придбав легкозаймисту рідину й сірники та підпалив військове авто, відзнявши це на камеру свого телефону. Відео з місця злочину він надіслав спецслужбі РФ. Згодом чоловік відвідав Дніпро та Одесу, там він намагався знищити ще 5 автівок військовослужбовців, однак не вдало.

Контррозвідка СБУ та Нацполіція викрили російського агента в Одесі й затримали його. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефони із доказами його комунікації з російським ГРУ. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Нині зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.