• Головна
  • Україна
  • МОЗ заявило про додаткову перевірку тендера на відновлення “Охматдиту”

МОЗ заявило про додаткову перевірку тендера на відновлення “Охматдиту”

Благодійний фонд ще не підписав договору із ТОВ “Буд-технолоджі”

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відреагував на критику вибору переможця тендеру на відновлення корпусу київської лікарні “Охматдит”. У четвер, 1 серпня, на своїй сторінці у Facebook міністр заявив, що правоохоронні органи додатково перевірять тендер.

“Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок. Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий”, — сказав Віктор Ляшко.

Міністр розповів, що усіх учасників тендеру оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід та цінова пропозиція. Саме на основі цих критеріїв робоча група “Охматдиту” обрала переможця — ТОВ “Буд-технолоджі”. Договір із підрядником іще не підписали.

Віктор Ляшко також додав, що у п’ятницю, 2 серпня, він разом із керівництвом “Охматдиту” та благодійного фонду проведе прес-брифінг, присвячений питанням про відновлення лікарні. Брифінг розпочнеться о 14:00.

Нагадаємо, “Благодійний фонд “Охматдит” обрав переможця тендеру на ремонт пошкодженого російською ракетою корпусу лікарні. Ним стало ТОВ “Буд-технолоджі”, якою володіє Марк Марченко. Фірма запропонувала відновити корпус за понад 307 млн грн, попри те, що ця ціна була у трійці найвищих. При цьому у благодійному фонді не пояснили, чому відкинули понад десяток дешевших пропозицій.