• Головна
  • Україна
  • У Херсоні чоловік кинув гранату в людей та втік: є загиблий та поранені

У Херсоні чоловік кинув гранату в людей та втік: є загиблий та поранені

48-річний херсонець кинув на майданчик біля одного з магазинів, де відпочивали люди, гранату. Одна людина загинула та п’ятеро чоловіків отримали поранення

31 липня близько 19:20 на спецлінію “102” надійшло повідомлення, що у Херсоні в мікрорайоні “Північний”на майданчику біля одного з магазинів стався вибух. Про це повідомили на сторінці Національної поліції України.

На майданчик, де відпочивали п’ятеро людей, зайшов незнайомий їм чоловік. Під час спілкування відпочивальників із незнайомцем між ними виникло непорозуміння. “Після чого останній пішов та через кілька хвилин повернувся й кинув гранату”, — йдеться у повідомленні.

Від вибуху загинув 69-річний пенсіонер. Також п’ятеро чоловіків віком від 32 до 41 року отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зловмисник, який кинув гранату, з місця події втік у невідомому напрямку.

Поліцейські встановили особу зловмисника. Його затримали у власному помешканні. Ним виявився 48-річний місцевий мешканець. Наразі тривають необхідні слідчі дії. Попередня кваліфікація злочину - умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо, раніше 50-річний львів’янин кинув гранату на подвір’я будинку у селі в Червоноградському районі. Внаслідок вибуху боєприпасу ніхто не постраждав.