• Головна
  • Україна
  • У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

Всього заблокували майна майже на 400 млн грн

На Львівщині суд заарештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Загальна вартість арештованого майна становить близько 400 млн грн. Про це 30 липня повідомила Служба безпеки України.

Мова йде про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. Серед них завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Зокрема, арешт накладено на виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад 7 га, 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. м.

За даними LVIV.MEDIA, йдеться про ТОВ “Трансморолітавто”, ТОВ ”Бетонбуд”, ТОВ “Капітал плаза”, 50% корпоративних прав ТОВ “Галицьке Перехрестя”, а також офісне приміщення в Києві. Тепер їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). В управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. м² нерухомості та понад 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Нагадаємо, що у червні цього року правоохоронці викрили обох братів колишніх нардепів на масштабних фінансових оборудках. Їх підозрюють в ухиленні від сплати понад 75 мільйонів гривень податків. Згодом Національному агентству з розшуку і менеджменту активів передали цегельний завод Сергія Медведчука і Богдана Козака, який розташований на Львівщині. Разом із ним АРМА отримало земельні ділянки, житлові приміщення та позашляховики, які були на рахунку підприємства.

Наразі обидва зловмисники переховують за кордоном.