• Головна
  • Україна
  • В Одесі за підпали військових автомобілів затримали кур'єрів доставки їжі

В Одесі за підпали військових автомобілів затримали кур'єрів доставки їжі

Зловмисники на скутерах об’їжджали місто, вистежуючи позашляховики ЗСУ

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримали в Одесі групу молодиків, які на замовлення ФСБ підпалили декілька автомобілів Сил оборони. Загалом за два тижні зловмисники намагалися знищити понад 15 службових позашляховиків. Про це СБУ повідомила 29 липня.

Паліїв майже одночасно затримали у різних частинах міста. Ними виявились шестеро одеситів віком від 18 до 24 років, які працювали кур’єрами популярного сервісу доставки їжі. У поле зору ФСБ вони потрапили як активні користувачі Telegram-каналів, на яких шукали легкого заробітку, пропонуючи свої резюме. В одному з таких чатів молодикам відповів представник російської спецслужби й запропонував гроші в обмін на знищення авто українських воїнів.

Працюючи під прикриттям кур’єрської доставки, чоловіки на власних скутерах об’їжджали місто, встановлюючи адреси паркування автомобілів Сил оборони. Потім вони відправляли фото потенційних цілей своєму російському куратору для погодження. Після команди від ФСБ молодики вночі приїжджали до паркомісць військових авто, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали. При цьому вони фіксували загоряння на відео для звітності перед куратором з ФСБ.

У затриманих вилучили саморобні запалювальні суміші та мобільні телефони із доказами злочинів. Наразі всім шістьом зловмисникам повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Палії перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.