• Головна
  • Україна
  • В Україні під'єднали до енергосистеми ще один з відремонтованих блоків АЕС

В Україні під'єднали до енергосистеми ще один з відремонтованих блоків АЕС

У Міненерго обіцяють, що тривалість відключень буде меншою

На одній з українських атомних електростанцій під'єднали до енергосистеми відремонтований блок. Плановий ремонт блоку завершився достроково, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України 24 липня.

Дефіцит буде меншим, але залишиться

Хоча додатковий блок генерації електроенергії суттєво вплине на стабільність енергосистеми і зменшить дефіцит, втім він не зможе його нівелювати. Протягом 24 липня Україна планує імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови максимальною потужністю 1 321 МВт.

Ситуація в енергетиці залишається складною. У системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. Упродовж минулої доби енергосистема України приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми” — йдеться в повідомленні Міненерго.

До слова, на Львівщині 24 липня, до 18:00, скасували графіки відімкнення світла. Нагадаємо, у Львівобленерго пояснили, чому відключення світла в області відбуваються нерівномірно для різних груп: у когось більше знеструмлень, у когось менше.