• Головна
  • Україна
  • Навчання в українських школах розпочнеться 2 вересня — рішення уряду

Навчання в українських школах розпочнеться 2 вересня — рішення уряду

Належний початок нового навчального року будуть забезпечувати обласні адміністрації

Навчання в українських школах розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня 2025 року. Таке рішення 23 липня ухвалив Кабінет міністрів України. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Доручено обласним та Київській міській військовим адміністраціям разом із засновниками закладів освіти забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці”, — написав Тарас Мельничук.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що з огляду на ситуацію в українській енергетиці навчальний рік у львівських школах розпочнеться з 19 серпня.

У вівторок, 23 липня, керівник управління освіти ЛМР Андрй Закалюк звернувся на сесії міськради до прем’єр-міністра України, міністра освіти та науки й міністра енергетики із закликом дозволити органам місцевого самоврядування самим ухвалювати рішення про початок і структуру нового навчального року. Своє прохання він обґрунтував тим, що на час дії воєнного стану скасовується дія норми про тривалість навчального року з 1 вересня і до 1 липня, а також необхідністю врахувати кризовий стан української енергетики.

У коментарі для LVIV.MEDIA заступниця директора управління освіти та науки Львівської ОВА Олена Урдей, навчальний рік на Львівщині розпочнеться 2 вересня, як це й визначив Кабінет Міністрів. Натомість владу Львова, яка планує почати навчання 19 серпня, вона закликала виконувати законодавство України та дотримуватися постанов Кабміну. “Ці 10 додаткових днів ситуації не змінять, але навіть якщо громада хотіла внести корективи чи запропонувати Кабміну врахувати їхню ініціативу, то її вони мали подати ще в кінці березня чи на початку квітня. Аби врахувати і відпустки вчителів, і підготовку закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону”, — зазначила Олена Урдей.

Новина доповнюється