• Головна
  • Україна
  • Нардепу Задорожньому обрали запобіжний захід: заставу у понад 3 млн

Нардепу Задорожньому обрали запобіжний захід: заставу у понад 3 млн

Нардепа підозрюють у вимаганні 3,4 млн хабаря

Народному депутату України Миколі Задорожньому Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави — 3 мільйони 28 тисяч гривень. Його підозрюють у вимаганні хабаря за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині. Про це 17 липня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі

"Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 028 000 грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 липня САП та НАБУ повідомили про підозру народному депутату від партії "Слуга народу" Миколі Задорожньому за вимагання хабаря в розмірі 3,4 млн грн за не перешкоджання у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури на Сумщині.

Депутата того ж дня, 15 липня, виключили з партії, також його виключать зі складу комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів.

За даними слідства, у березні 2024 року депутат Задорожній звернувся до голови Чупахівської сільської ради Олександра Кужеля на Сумщині з проханням про незаконну винагороду. Справа стосувалася тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області. Схема, яку запропонував Задорожній, передбачала, що 10% від вартості контракту він отримає особисто за те, щоб не перешкоджати проведенню тендеру. Додатково 4% планувалося передати місцевим правоохоронцям, щоб вони закрили очі на незаконне використання коштів.