• Головна
  • Україна
  • До Українського легіону у Польщі зареєструвалось кілька тисяч українців

До Українського легіону у Польщі зареєструвалось кілька тисяч українців

Формування бригади з українців, що мешкають у Польщі і підлягають мобілізації, вже розпочалося

У Польщі вже розпочали формувати бригаду з українців, що мешкають в Польщі та можуть бути мобілізованими. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на саміті НАТО повідомив, що заявки до Українського легіону подали кілька тисяч добровольців, йдеться в повідомленні Інтерфакс-Україна.

"У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і рятувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими,” — зазначив Радослав Сікорський.

Легіон відправлять в Україну після навчань у Польщі

Сікорський на NATO Public Forum у Вашингтоні також заявив, що спершу Польща навчатиме та надасть екіпірування, а потім добровольців передадуть Україні. Після проходження ротації підрозділ матиме право повернутися до Польщі. "Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад", — додав міністр.

До слова, раніше Сікорський заявляв, що створення легіону на території Польщі буде більш ефективним, ніж відправлення тренувальної місії на територію України. “Ми дійшли висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ з українців у Польщі,” — заявляв Сікорський.

Нагадаємо, з 17 липня в усіх повнолітніх чоловіків до 60 років перевірятимуть військовий квиток на кордоні. 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію, за яким усі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів оновити дані. Це можна зробити за допомогою застосунку Резерв+, у ЦНАПах, або ж у ТЦК та СП. Про те, як можна оновити дані у ЦНАПах розповіли у Мінцифри.