Як допомогти столичному Охматдиту: поради МОЗ

Урядовці пропонують об’єднати зусилля усіх благодійників

Через теракт Росії щодо Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” та чималою кількістю осіб, які бажають допомогти клініці, яка сильно постраждала від обстрілу, Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило контактні телефони, куди можна звертатися.

Українці, ви неймовірні. Шалена кількість бажаючих допомогти НДСЛ Охматдит. Для більшої ефективності важливо цю допомогу консолідувати”, — зазначили в МОЗ 8 травня.

За інформацією міністерства, всю актуальну інформацію щодо нагальних потреб лікарні можна уточнити у координатора на місці — головної медичної сестри НДСЛ ОХМАТДИТ Олени Примак (телефон +380 67 277 78 06). Щодо потреб на відновлення закладу слід звертатися до Наталії Мирути, заступниці генерального директора з економічних питань ОХМАТДИТ (+380 93 580 56 72). Також лікарню можна підтримати за посиланнями.

Маленькі пацієнти Охматдиту

Нагадаємо, що вранці у понеділок, 8 липня, російська балістична ракета вдарила по дитячій клініці “Охматдит” у Києві. Удар прийшовся по корпусу, де діти отримували діаліз, тобто очищували кров. Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. За повідомленням Офісу Генерального прокурора, станом на 15:00 у Києві 15 людей загинуло, 37 — зазнали пошкоджень.