• Головна
  • Україна
  • Європейський Союз виділив ще 1,9 млрд євро траншу для України

Європейський Союз виділив ще 1,9 млрд євро траншу для України

Україна отримає фінансову допомогу в рамках програми Ukraine Facility

Європейський Союз виділив Україні черговий транш фінансової допомоги на суму 1,9 млрд євро у межах програми Ukraine Facility. Це вже третій транш, який Україна отримає в межах цієї програми. Про виділення фінансової допомоги повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у четвер, 27 червня.

“Сьогодні ЄС надав черговий транш розміром €1,9 млрд в рамках Ukraine Facility. Хочу висловити вдячність Президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та всій її команді за таку непохитну підтримку. Загальна бюджетна підтримка ЄС з початку цього року вже досягла майже 8 млрд євро, і ще більше на підході”, — написав прем’єр-міністр.

В межах програми Ukraine Facility з початку 2024 року Україна вже отримала близько шести млрд євро допомоги. У березні ЄС переказав 4,5 млрд євро, в у квітні — 1,5 млрд євро.

До слова, Ukraine Facility це програма, розрахована на чотири роки. В її межах Європейський Союз зобов’язався виділяти Україні фінансову допомогу на загальну суму у 50 млрд євро. Україна отримуватиме допомогу за дотримання низки передумов: продовження демократичних механізмів, включно з багатопартійною парламентською системою і верховенством права, гарантування поваги до прав людини, зокрема меншин.