• Головна
  • Україна
  • 36-річний мешканець Чернівців хотів стати російським солдатом і підпалив прапор

36-річний мешканець Чернівців хотів стати російським солдатом і підпалив прапор

Зрадник запропонував росіянам співпрацювати

СБУ викрила 36-річного мешканця Чернівців на співпраці з російськими спецслужбами. Зрадник самостійно запропонував окупантам допомогу у підготовці ударів по критичній інфраструктурі Буковини. До того ж він два роки ухилявся від мобілізації та хотів приєднатися до армії РФ, повідомила пресслужба СБУ, 26 червня.

Спалював державний прапор

З часу повномасштабного вторгнення 36-річний зрадник два роки переховувався вдома від мобілізації і навіть сам звʼязався з росіянами, щоб запропонувати їм співпрацю. Злочинець намагався встановити місця розташування складів з паливо-мастильними матеріалами в Чернівцях.

Для комунікації з окупантами чоловік використовував один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби Росії. Для конспірації в інтернеті фігурант використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом. Щоб підтвердити свою відданість, він в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний Прапор України” — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучили мобільні телефони, ноутбуки, планшет та флешки з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни агресора. Наразі слідчі повідомили йому про підозру за двома статтями. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.