• Головна
  • Україна
  • США дають 8,3 млн доларів на друк підручників для українських школярів

США дають 8,3 млн доларів на друк підручників для українських школярів

За ці гроші надрукують підручники для 1 та 2 класів

США профінансує друк підручників для перших та других класів на суму 8,3 млн. доларів. Про це 24 червня написав на своїй сторінці у Facebook Оксен Лісовий.

Гостра потреба в підручниках виникла після того, як 23 травня масованим ракетним ударом по Харкову росіяни зруйнували друкарню “Фактор-друк”, де зокрема друкували й шкільні підручники. “Ворог послідовно намагається знищити нашу культуру, забрати доступ до освіти і скалічити дитинство. Але не зможе. Бо в цій битві ми не самі. Завдяки підтримці США українські школярі початкових класів отримають усі необхідні підручники”, — написав Оксен Лісовий.

Закупівля підручників відбуватиметься за конкурентною і прозорою процедурою: фінансування на друк спрямують українським видавництвам, які перемогли в конкурсі — отримали гриф МОН та набрали від 10 000 голосів за результатами вибору закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, 23 травня окупанти завдали 10 ударів по Харкову, один з них був по друкарському підприємству. На території підприємства виникла пожежа в цеху з папером, загинуло 7 людей. Ракетний удар спалив величезну кількість книжок і зруйнував обладнання видавництва. Через знищення однієї лише цієї друкарні Україна втратила близько третини щорічного друку книжок.