• Головна
  • Україна
  • В Іспанії заарештували злочинну групу за сексуальну експлуатацію українок

В Іспанії заарештували злочинну групу за сексуальну експлуатацію українок

Жінкам обіцяли працевлаштування, а натомість експлуатували в проституції

В Іспанії поліція затримала п’ятьох чоловіків, які займались сексуальною експлуатацією жінок з України. Підозрювані заманювали жертв обіцянками надати фінансову підтримку та роботу. Про це у п’ятницю, 21 червня, повідомив Європол.

Зловмисники заманювали жертв через соцмережі

24 травня цього року в іспанському місті Альмерія поліція провела спецоперацію та викрила злочинне угруповання, яке займалося торгівлею людьми та сексуальною експлуатацією. Злочинна група діяла впродовж чотирьох років, вербуючи жертв онлайн, переважно через соціальні мережі. Вони представлялися менеджерами кадрового агентства і пропонували роботу хостес та адміністраторів. Жертвами ставали переважно українки, а також білоруски.

Жінок привозили до Іспанії за туристичними візами, обіцяючи легальну роботу в індустрії розваг і туризму. Після прибуття їх змушували подавати заяви на оформлення статусу біженця через війну в Україні. Отримавши дозвіл на проживання, жертви сподівалися на обіцяне працевлаштування, але натомість їх обманювали та експлуатували в проституції. Злочинці ізолювали жінок від суспільства, розміщуючи їх у трьох будинках, що належали менеджеру нічного клубу.

Фото: Європол

Зрештою, поліція заарештувала організаторів, серед яких 2 росіяни та 2 українця, а також іспанець. Провівши обшуки, правоохоронці вилучили два розкішних автомобілі, готівку, електронне обладнання, трудові договори на роботу в сфері послуг та інші документи, пов'язані з клубом, де експлуатували жертв. Загалом поліцейські виявили 14 потерпілих від афери та звільнили їх.